PERFECT CHIA PUDDING

 CREAMY CHIA PUDDING

  • 25g nasion chia < 7 łyżeczek do herbaty>
  • 200ml mleka roślinnego < polecamy ryżowe, jest naturalnie słodkie i nie tak ciężkie jak kokosowe. Testujcie wedle preferencji >
  • jeśli korzystacie z mleka migdałowego lub kokosowego wodnistego będzie potrzebować odrobinę słodyczy - rekomendujemy syrop z agawy


Przygotujcie zakręcany słoik lub naczynie z pasującym wieczkiem. Odmierzoną ilość mleka w temp.pokojowej lub z lodówki wlewamy do naczynia i wsypujemy nasiona. Mieszamy energicznie, aż do połączenia się składników. Nasiona nie mogą opadać na dno, proces chwilę trwa- użyjcie widelca lub trzepaczki. Zakręć słoik i wstaw do lodówki na noc. Jeśli zauważycie rozwarstwianie się- zamieszajcie ponownie.

*TIP - jeśli nie chcesz czekać całą noc, aby przygotować szybki pudding należy użyć większej ilości nasion

*TIP 2 - mleko możesz połączyć z superfoodsami takimi jak kakao, puder z buraka, matcha czy spirulina w pudrze

 

Gotowy pudding KONIECZNIE połącz z naszą granolą i masłem orzechowym, świeżymi owocami i ulubionymi chrupiącymi dodatkami.

BON APPÉTIT !


KOMENTUJ

Please note, comments must be approved before they are published